محل تبلیغات شما

 

مطالعات تطبیقی و بهره مندی از تجارب ملل در عرصه فرهنگ خاصا مناسبات فرهنگ با عرصه های اقتصادی، ی و تربیتی با هدف تبیین نقش فرهنگ در گسترش فرهنگ مردم سالاری بخشی از فعالیت های انجمن علمی گفتمان اسلامی در سوئد را شکل میدهد که در قالب مطالب کوتاه ، کاربردی و مبتنی بر تجارب عینی ارایه می گردد. در این بخش گزارش مختصری از نشست آموزش اعضای حزب سوسیال دمکرات که در تاریخ 16 و 17 نوامبر 2019 در شهر نورشوپینگ و در سطح 2 برگزار گردید ارایه میگردد.

کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی در قالب سه سطح به شکل رایگان انجام میشوند و کلیه هزینه های مرتبط با ایاب و ذهاب و اقامت شرکت کنندگان به عهده برگزار کنندگان کارگاه های آموزشی است.

برنامه نشست تخصصی نوامبر

 

Uppdaterat program:

Lördag 16 november:

09.30 Hej och välkomna, presentation och val av fråga, Niklas

10.30 Organisation & påverkan, Niklas

12.00 Lunch

13.00 Aktuell politik, Erica

14.30 Vår historia – grupparbete, Erica

15.30 Fika

16.00 Politiskt skrivande, Erica

17.00 Arbetarrörelsen, Niklas

.30 Middag

19.30 Samkväm

Söndag 17 november:

09.00 Reflektion, din egen berättelse samt grundvärderingar N

10.30 S i sociala medier med Ebba Grape, PS kansli

12.00 Lunch

13.00 Framtidsfrågor, Erica och Niklas

14.00 Avslutning och reflektion, Erica och Niklas

Med Vänlig Hälsning

Jonas Franzen

Ombudsman

Socialdemokraterna Östergötland

همانطور که برنامه فوق نشان میدهد هدف اصلی نشست، آموزش نظری و عملی اعضای حزب در چند عرصه مهم است، شناخت عمیق اعضای حزب از تاریخ و هدف شکل گیری حزب، شناخت ایدئولوژی حزب، شناخت سازمان حزب و نیز جایگاه سازمانی حزب بعد از هر انتخابات در چهار سطح محلی، استانی، ملی(دولت،مجلس) و نیز نمایندگان حزب حاضر در پارلمان اتحادیه اروپا و سازمان های وابسته بخشی ازاین آموزش ها را شکل میدهد. نحوه جذب اعضای جدید، نحوه نگارش متون ی من جمله طرح نامه ها، نقدهای ی در عرصه رسانه ها و نحوه ارتباط با رسانه های همسو ونیز واکنش به رسانه های رقیب و همچنین نحوه حضور فعال ونقد منابع خاصا در عرصه رسانه های اجتماعی از دیگر مباحث مطرح در این نشست های تخصصی است. مطالب عمدتا به شکل پاور پوینت توسط متخصصان مربوطه که معمولا اعضای شورای شهر، نمایندگان مجلس و نیز گاها با حضور برخی از وزیران حزب در دولت صورت می پذیرد. حتی اگر حزب دولت تشکیل داده باشد یا بخشی از دولت ائتلافی باشد، نخست وزیر نیز در جلسات و نشست های مختلف اقدام به گزارش ت های حزب می نماید. کارگاه های آموزشی معمولا با حضور ده الی 20 نفر تشکیل میگردد تا امکان حضور فعال افراد در مباحث موجود باشد. در سلسله مباحث آتی هر کدام از محورهای فوق به شکل مختصر ارایه می گردد. با این حال در ادامه به شکل مختصر برخی نکات فرهنگی مرتبط با تعمیق فرهنگ مردمسالاری در جامعه که میتوان از این نشست برداشت نمود در قالب نکات ذیل ارایه میگردد. بدیهی است هر کدام از مطالب فوق یا گزاره های ذیل خود نیازمند نگارش یک اثر تفصیلی مستقل است.

احزاب ی شالوده مردمسالاری را شکل میدهند و جامعه فاقد احزاب واقعی قادر به تعمیق مردمسالاری نیست.

احزاب دارای ایدئولوزی و ارزش های بنیادین هستند که برگرفته از خاستگاه مردمی است و محک اصلی مردم و اعضای حزب در طراحی، اجرا وارزیابی عملکردها، ت ها، استراتزی ها و راهبردهای حزب است. به عبارتی هر گونه مصالحه حزب در تعدیل و یا تخطی از ایدئولوژی حزب باعث ریزش اعضا و نیز رأی دهندگان خواهد شد. برای مثال در یک نظرسنجی که در هفته اخیر در سوئد منتشر شد سوسیال دمکرات ها با کاهش دو درصدی طرفداران خود از بزرگترین حزب سوئد به جایگاه دوم سقوط کردند. جالب است بدانیم افراد جدا شده جذب حزب چپ شدند. علت این بود که سوسیال دمکرات ها برای تشکیل دولت ائتلافی و نیز جهت تصویب بودجه کشور در مجلس مجبور به ائتلاف با احزاب بورژوای سوئد از طریق قراداد ژانویه شدند که لازمه آن عقب نشینی از بخشی از ایدئولوزی خود در نحوه مدیریت کشور و ت ها و نحوه تخصیص بودجه و مقدار مالیات شد، موضوعی که خشم و ریزش برخی طرفداران را به همراه داشت. اما چرا افراد بریده از حزب جذب حزب چپ شدند؟ برای درک علت این واقعیت باید بدانیم که در ابتدا حزب چپ یا ونستر با حزب سوسیال دمکرات یکی بود و ایدئولوژی هر دو مبتنی بر سوسیالیسم و عدالت اجتماعی بود ولی بعد از انقلاب اکتبر شوروی سابق و تقسیم بولشویک های انقلابی شوروی به قرمزها که خواهان سوسیالیسم محض بودند و سفیدها که اندکی به اقتصاد آزاد گرایش داشتند، چپ های خواهان سوسیالیسم محض در سوئد از حزب سوسیال دمکرات ها یا جنبش کارگری انشقاق نمودند چرا که با تعدیل ایدئولوژی حزب مبنی بر چرخش اندک به راست و بازار آزاد مخالف بودند، دقیقا همچون بلشویک های قرمز و سفید ها در شوروی سابق. از اینرو حزب ونستر را حزب کمونیست سوئد می نامند. به عبارتی در جامعه مردمسالار احزاب نمی توانند به مردم وعده های مبتنی بر یک ایدئولوژی خاص بدهند و در عمل از آن تخطی کنند بدون آنکه با پیامد منفی ان روبرو شوند.

نکته مهم دیگر این است که لازمه احزاب قوی مبتنی بر ایدئولوژی مشخص، حضور شهروندان مطلع و مشتاق آن ایدئولوژی در جامعه است. لذا احزاب متناسب با درصد آرای خود در انتخابات و در چارچوب اصول مندرج در قانون اساسی پیوسته در حال اشاعه و تعمیق ارزش های بنیادین خود از طریق رسانه ها و دیگر روش ها هستند. احزابی که نتوانند حداقل چهاردرصد آرای شرکت کنندگان انتخابات را جذب کنند از حضور در ارکان دولت و مجلس باز خواهند ماند و لذا با آنکه در چارچوب قانون اساسی ،آن ارزش ها محترم شمرده میشوند ولی حزب ناکام در انتخاب، فاقد اثرگذاری در جامعه از طریق شرکت در دولت و مجلس خواهد شد.

نکته مهم دیگر قدرت اثر گذاری و پتانسیل تک تک اعضای حزب در تعین راهبردها، ت ها و برنامه های نماینده های حزب در قدرت است. به عبارتی هر یک از اعضا میتواند از طریق ارایه یک پیشنهاد یا طرح نامه به حزب در طراحی، اجرا و نظارت بر فعالیت های نمایندگان حزب در نظام ی کشور اثر گذاری نماید. این طرح نامه ها در چهار سطح محلی، استانی، ملی و اتحادیه اروپا ارایه و پس از طی فرایند شفاف پیش بینی شده و تصویب، به نتیجه خواهند رسید. برای مثال، اگر پیشنهاد در برگیرنده اجرای مورد خاصی در سطح ملی باشد، ممکن است در قالب لایحه دولت یا مجلس ارایه و پس از تصویب اجرا شود. پیشنهادهای که در سطوح محلی و استانی است پس از تصویب کمسیون مرتبط در سازمان حزب به کمسیون مرتبط در شورای شهر یا استان ارایه تا در صورت همراهی دیگر نمایندگان دیگر احزاب اجرا گردد.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد موضوع نقد منبع در سوئد است. تقریبا در کلیه سطوح مقاطع تحصیلی در سوئد به کرات و به عنوان بخش مهمی از هر درس به فرا گیران آموزش داده میشود که در مواجهه با اطلاعات دریافتی از منابع مختلف نگاه انتقادی داشته باشد به گونه ی که سلامت اطلاعات دریافتی از طریق امنیت قدرت تحلیل اطلاعات نزد افراد جامعه تأمین گردد. اصالت اطلاعات، اعتبار اطلاعات، زمان اطلاعات و دست اول بودن اطلاعات از مهمترین عناصر آموزشی است. جالب است این موضوع به قدری مهم است که در آموزش اعضای حزب نیز به عنوان یک مقوله مهم بررسی می گردد. برای مثال در نشست 16 و 17 نوامبر موضوع رسانه های اجتماعی همچون فیس بوک، توئیتر و. و چگونگی آگاهی از اخبار و اطلاغات جعلی آموزش داده شد. پیش فرض آن است که اگر امنیت اطلاعات در یک جامعه به خطر افتد، شالوده آن جامعه از هم خواهد پاشید و سر از ناکجا اباد در خواهد آورد.

نکته مهم دیگر تشکیلات حزب و چگونگی تعامل آن با سازمان های ی جامعه است که در کنار دیگر موارد در سلسله مباحث آتی ارایه می گردد.

 

فرهنگ احزاب سیاسی در سوئد(1)

آسیب شناسی فرهنگی حوادث اخیر ایران

علل فرهنگی ناکامی اصول گرایان در انتخابات ریاست جمهوری

حزب ,های ,ها ,سوئد ,ارایه ,جامعه ,که در ,حزب در ,در سوئد ,از طریق ,سوسیال دمکرات

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

حقوق خصوصی -حقوق تجارت و حقوق بین الملل